Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Det interkulturella ledarskapet

3 oktober, 2016 kl. 13:00 - 14:00

Om man idag vill utöva ett professionellt ledarskap bör man ha kunskaper om hur olika kulturella värden kommuniceras. Det behövs också en kunskap om hur den egna kulturen ska beskrivas och kommuniceras. För att på ett bättre sätt kommunicera och verka som ledare handlar det för vissa om att öppna upp nya sinnen; för andra handlar det om att utveckla de kommunikativa färdigheterna.

Tydlig och effektiv kommunikation handlar till stor del om samtalsteknik, men det handlar också om respekt, tillit och medmänsklighet. Visst, men vilka kommunikativa kompetenser behöver vi i möten med människor från olika kulturella bakgrunder?

Föreläsare
Bo Norlund
Bo Norlund ansvarar för kurser i ämnet interkulturell kommunikation på Malmö högskola. Han har anlitats av både Internationella sekretariatet för Malmö högskolas internationaliseringsarbete och Räddningstjänst SYDs utbildningar av kommunikatörer. Utöver egna kurser på Mah har han hållit i utbildningar i kommunikation, kulturmöten och ledarskap, för yrkesvägledare, poliser och sjuksköterskor m.fl.

Detaljer

Datum:
3 oktober, 2016
Tid:
13:00 - 14:00
Evenemang Kategori:

Arrangör

KompetensCenter Idéburna Malmö

Plats

Kockum fritid
Västra Varvsgatan 8, 2 vån
Malmö,
+ Google Map

« All Evenemang