Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Förtroendevald 2018? Självklart!

16 oktober, 2016 kl. 10:00 - 13:00

Många som engagerar sig i en förening gör det för att föreningens verksamhet och inriktning överensstämmer med personens egna åsikter och för att man vill vara delta i verksamheten, inte för att sitta i styrelsen, bli revisor eller bli en del av valberedningen. Detta gör att förtroendeposter inte alltid är lätta att besätta.

Men det måste inte vara så.

Det flesta som engagerar sig i en verksamhet har tankar och idéer som på olika sätt kan föra föreningens verksamhet framåt. De flesta vill också gärna dela med sig av dessa i dialog med andra. Många är också villiga att ta för det de brinner för.
Att skapa förutsättningar för ett stimulerande arbete med att leda och utveckla föreningen bygger på delaktighet och förståelse samt en vilja att göra skillnad. Tre saker som egentligen inte är så konstigt men ändå svårt att uppnå.

Under ett antal träffar och möten under det kommande året kommer KompetensCenter Idéburna Malmö att erbjuda möjligheten att ta del av föreläsningar och seminarier och medverka i workshops som ökar förutsättningarna för att Din förening ska hitta ökade möjligheter att få fler intresserade av att ta del av arbetet med att ta ansvar för föreningens utveckling. Fler som vill ta på sig roller som idag känns svåra att besätta.

Det ska vara kul och stimulerande att sitta i styrelsen!

Du och Dina förtroendevalda kollegor bjuds in till starten på en spännande resa som inleds den 16 oktober kl 10.00 – 13.00 på Kockum Fritid, Malmö. Detta Ideella möte är det första som kommer att fokusera på att stimulera och underlätta det förtroendevalda arbetet i Din organisation.

Mötet leds av Ulla-Britt Swensson, aktiv i flera ideella föreningar. Har i  20 år varit engagerad i internationell solidaritet. Mastersuppsats om Civila samhället.

Anmälan görs på länken nedan.
Vi bjuder på en lätt förtäring så meddela oss om du har några allergier.

Välkomna till ett för Dig och din förening utvecklande möte!

Detaljer

Datum:
16 oktober, 2016
Tid:
10:00 - 13:00
Evenemang Kategori:

Arrangör

KompetensCenter Idéburna Malmö

Plats

Kockum fritid
Västra Varvsgatan 8, 2 vån
Malmö,
+ Google Map

« All Evenemang