Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Workshop och samtal om hur vi nätverkar och varför

17 augusti, 2016 kl. 11:00 - 12:00

Överallt kämpar vi människor med samma problem. Vi ser problem som vi vill åtgärda. Det kallas till stormöten, medborgardialoger och nya sätt att samtala prövas i olika former. Men det är allt för ofta något som saknas. (Något subtilt och flyktigt men ändå så kraftfullt att det till och med hindrar de stora ledarna i världen att utöva ett ledarskap som lockar fram det bästa i människan.) Ofta blir dessa sammankomster, antingen möjligheter att sprida eller byta information eller tävlingar där det ska tas poäng. Folk lyssnar inte på varandra, de laddar om när den andre talar.

Ofta upptäcker vi att vi saknar de resurser som krävs för att verkligen bedöma nya möjligheter och nya alternativ, medan svårigheterna och problemen som var anledningarna till mötena finns kvar.  Problemet beror i grunden varken på brist av pengar, makt, intelligens, kontakter, visioner eller annat som brukar anses nödvändigt för att lyckas.

Vi ska utforska vad som frigör fantasin och de naturliga vägarna till förståelse, interaktion, gemenskap och kommunikation som främjar utveckling och nytänkande.

Föreläsare
Lasse Flygare, Process/projektledare och sociokulturell samhällsentreprenör

“Jag drivs mycket av orättvisor. Det konstnärliga uttrycket, det sociala engagemanget och det mänskliga mötet vävs ihop till en röd tråd i mitt liv. Jag har fått sjukhusbarn att skratta och en stadsdel att grönska, varit politiker, clown, trollkonstnär och arbetat i idéburen sektor i trettio år. Men jag vet också att ingen är oumbärlig.”

Detaljer

Datum:
17 augusti, 2016
Tid:
11:00 - 12:00
Evenemang Kategori:

Arrangör

KompetensCenter Idéburna Malmö

Plats

Kockum fritid
Västra Varvsgatan 8, 2 vån
Malmö,
+ Google Map

« All Evenemang