Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Idéutveckling för fler idéburna sociala företag

10 februari, 2017 kl. 13:00 - 15:00

OBS! Senarelagd till ett annat tillfälle!

Gruppcoachning för fler idéburna sociala företag – utveckla din idé med stöd av Social Innovation Skåne!

I Malmö behövs fler sociala innovationer och sociala företag. Den idéburna sektorn spelar en nyckelroll i utvecklingen och nu ges tillfälle att utveckla samhällsförbättrande idéer tillsammans med Rebecka och Eva från Social Innovation Skåne.

Tillväxtverket genomför på uppdrag av regeringen i samverkan med Arbetsförmedlingen ett nationellt program 2016 – 2018 med insatser som stimulerar till fler arbetsintegrerande sociala företag som startas och växer. Denna och andra satsningar inom området social innovation och socialt företagande bidrar till att öppna nya möjligheter för idéburna organisationers arbete med att skapa ett mer inkluderande och socialt hållbart Malmö.

Idéburet engagemang för socialt företagande kan se olika ut – från drift av egna sociala företag till rollen som möjliggörare för andras initiativ. Under gruppcoachningen jobbar vi med att gemensamt identifiera olika former av engagemang, utvecklar och bygger vidare på idéer för fler idéburna sociala företag i Malmö som deltagarna tar med sig till träffen. Grupparbete varvas med enskilda övningar och upplägget anpassas utifrån de idéer som finns i gruppen. Syftet med gruppcoachningen är att stärka idéburna aktörer med engagemang och idéer för fler sociala företag i Malmö och visa på möjliga alternativ för nästa steg i utvecklingen av idén.

Gruppcoachningen genomförs av Social Innovation Skåne – ett samverkansprojekt mellan Coompanion Skåne, NÄTVERKET Idéburen Sektor Skåne, Centrum för Publikt Entreprenörskap och Mötesplats Social Innovation på Malmö högskola. Projektet ska bidra till att de skånska stödstrukturerna för sociala innovationer och socialt företagande utvecklas så att fler samhällsförbättrande idéer ser dagens ljus.

Föreläsare
Rebecka Hinn och Eva Hartman, företagsutvecklare på Coompanion Skåne och ansvariga för socialt företagande i Social Innovation Skåne.

Detaljer

Datum:
10 februari, 2017
Tid:
13:00 - 15:00
Evenemang Kategori:

Arrangör

KompetensCenter Idéburna Malmö

Plats

KompetensCenter
Nobelvägen 21
Malmö,
+ Google Map

« All Evenemang