Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Inspirationstimme

20 september, 2016 kl. 13:00 - 14:00

Behrang Miri kommer att belysa hur samtidens sociala rörelser, föreningar och organisationer organiserar sig. Vilka frågor man driver och hur en på bästa sätt kan backa upp grässrotsorganiseringen bland underrepresenterade grupper.
Vilka analyser behöver vi för att förstå samtidens orättvisor? Är stödsystemet till föreningslivet det ultimata för hur unga aktivera sig idag?
Hur samtidens grässrotsorganisering ut i våra storstäder?
Den sociala mobilisering är en nödvändig faktor för demokratisering i alla samhällen.
“Många organisationer, institutioner, föreningar och myndigheter lägger mycket pengar på att ta fram omvärldsanalyser. Hade man istället lagt dom pengarna och resurserna på att anställa omvärlden istället för att prata om världen så behöver man inte behövt ta fram analyser, då omvärlden med dess analyser och perspektiv redan finns representerad i organisationen. Representativitet är A o O i alla frågor som rör en hållbar samhällsutveckling.”

Föreläsare
Behrang Miri – Musiker, programledare, föreläsare, pedagog, krönikör, samhällsdebattör, skådespelare och konferencier. Han brinner för och arbetar aktivt med folkbildning och mångfaldsfrågor och frågor som rör barn och ungdomars delaktighet i samhället. Han är ansedd att vara en av Sverige största unga opinionsbildare i frågor som rör ungdomar, media, mångfald etc.

Detaljer

Datum:
20 september, 2016
Tid:
13:00 - 14:00
Evenemang Kategori:

Plats

KompetensCenter
Nobelvägen 21
Malmö,
+ Google Map

« All Evenemang