Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Jämställdhetsverkstan

2 december, 2016 kl. 09:00 - 10:45

Jämställdhetsverkstan är ett projekt som drivs av organisationen Winnet Skåne. Syftet med projektet är att skapa en plattform för erfarenhetsutbyte av praktiskt jämställdhetsarbete ideella föreningar emellan samt att genom workshops och coaching tillhandahålla verktyg för jämställdhetsintegrering. Fokus är helt enkelt praktiska, konkreta metoder och gemensamt kunskapsskapande, allt med en positiv och konstruktiv stämning som bas!

Jämställdhetsintegrering är en metod som används praktiskt inom organisations- och policyarbete för att bygga in ett jämställdhetsperspektiv i alla organisationens nivåer och verksamheter. Under projekttiden (2016-08-01 till 2017-05-31) genomförs minst fem jämställdhetsverkstäder runt om i Skåne med ca fem organisationer per verkstad. Att delta i Jämställdhetsverkstans verksamhet innebär att man samlas i 2 träffar á 3 timmar på överenskomna datum och lokaler.

Nu erbjuds möjlighet att delta i Jämställdhetsverkstan inom ramarna för Vardagsmenyn! De två första datumen hålls första introduktionspasset. De som gillar vad de ser är sedan välkomna på fortsättningspasset den 8:e mars. I verkstäderna kommer vi att prata om vilka metoder de olika deltagarnas organisationer tillämpat, vilka som fungerat bra och mindre bra. Detta för att sedan försöka komma fram till konkreta arbetssätt som passar de enskilda organisationerna.

Föreläsare
Marco Zamorano-Tóth
Marco är genusvetare och historiekandidat. Han har tidigare arbetat inom en stödjour för unga killar samt som utbildare i jämställdhetsfrågor med fokus på normer kring maskulinitet. Nu är han projektledare för Winnet Skånes projekt Jämställdhetsverkstan.

Du kan läsa mer om projektet, Winnet Skåne och Marco här:
https://winnetskane.wordpress.com/2016/09/06/jamstalldhetsverkstan-drar-igang/

Detaljer

Datum:
2 december, 2016
Tid:
09:00 - 10:45
Evenemang Kategori:

Arrangör

KompetensCenter Idéburna Malmö

Plats

Kockum fritid
Västra Varvsgatan 8, 2 vån
Malmö,
+ Google Map

« All Evenemang