Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Kraften i samarbete

12 september, 2017 kl. 13:00 - 14:30

Det finns en kraft i samarbete – utan samarbete sker ingen utveckling. Hur kan en bra samarbetsprocess se ut och vilka resultat är möjliga att uppnå om så sker?

I Malmö finns FRISKUS-gruppen (Fritid, Social & Kulturell Samverkan), som är en samarbetsmodell som började som ett Arvsfondsprojekt 2005. Denna modell blev även föregångare till andra kommuner i landet och har omnämnts i publikationer hos både Barnombudsmannen och Socialdepartementet. Modellen bygger på samarbete och samverkan mellan idéburna organisationer och offentliga aktörer för att lösa ett samhällsproblem tillsammans.

Jan Bengtsson, Verksamhets- och kanslichef på HISO (Handikappidrottens Samarbetsorganisation i Malmö) var med redan från start och byggde upp modellen. Under sin föreläsning om ”Kraften i Samarbete” kommer Jan att relatera till FRISKUS-modellen för att på ett praktiskt sätt kunna beskriva vikten av samarbete och samverkan.

Vilka erfarenheter har man gjort kring samarbete i denna modell, som andra kan ha glädje av?
Hur har det fungerat att samarbeta med offentliga aktörer som idéburen organisation?

Föreläsare
Jan Bengtsson, verksamhets- och kanslichef på HISO

Jan har mycket lång erfarenhet av fritids- och föreningsarbete, men har även jobbat inom den kommunala fritidssektorn. Har stort engagemang för samverkan inom speciellt fritidsområdet och är sammankallande i FRISKUS-gruppen. Är en av föreningsrepresentanterna i den lokala samarbetsgruppen som just nu håller på att ta fram ett förslag till handlingsprogram om fördjupat samarbete mellan Malmö stad och den idéburna sektorn. Jan är även HISO:s representant i dialoggruppen på Fritidsförvaltningen.

Detaljer

Datum:
12 september, 2017
Tid:
13:00 - 14:30
Evenemang Kategori:

Arrangör

KompetensCenter Idéburna Malmö

Plats

KompetensCenter
Nobelvägen 21
Malmö,
+ Google Map

« All Evenemang