Förena nytta med nöje

En av KC Malmös huvudingredienser är kunskapsöverföring och inspiration. Antalet deltagare i våra reguljära verksamheter ökar och flytten till Nobelvägen 21 är en bidragande orsak till detta. Förutom det mera centrala läget (i förhållande till Kockum Fritid) så finns vi i ett sammanhang med många andra spännande verksamheter som inspirerar.

Det som också har tillkommit under 2017 är att flera föreningar och organisationer har upptäckt att man kan kombinera KC Malmös utbud med egna aktiviteter.

Aktiv Ungdom Malmö är en förening som förlade en personalutbildning till Krafthuset (=Nobelvägen 21).

– Vi ville hålla personalutbildning i lokaler som var nya, få ny inspiration, miljöombyte, m.m., berättar Pernilla Röjner, verksamhetsledare, Aktiv Ungdom Malmö.

– Vad vi gjorde var att vi deltog dels på föreläsningen ”Omvärldsanalys”, dels fick info och en presentation gjord av Ivar Scotte om såväl kompetenscenter, KC Malmös lokaler som MIP/MISO. Därefter hade vi en egen personalutbildning.

– KC Malmö har möjlighet inom ramen för projektet att stödja denna typ av aktiviteter som strävar efter att öka kompetensen hos anställda i föreningen. Enkelt uttryckt – vi kan ta kostnader för lokal och kost under en sådan här dag, säger Olle Möller, KC Malmö. Det är bara att höra av sig så hittar vi ett upplägg som passar föreningen/organisationen.

Aktiv Ungdom Malmö är inte de enda som använt sig av möjligheten att kombinera KC Malmös och egna aktiviteter. Skåneidrotten och ABF Malmö är några andra som gjort det.

– Personalen kände sig inspirerade och sugna på nytt. Så det gav helt det jag hoppades på dagen. Jag rekommenderar det mer än gärna till andra föreningar. Bra att kombinera kompetenscenters aktivitet med egen, samt underbar mat från YallaSofielund, avslutar Pernilla Röjner.