Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Arbetsgivarens skyldigheter kring organisatorisk och social arbetsmiljö

13 september, 2016 kl. 18:00 - 21:00

Arbetsgivaren har huvudansvaret för arbetsmiljön och ska vidta alla åtgärder som behövs för att motverka och förebygga att arbetstagare utsätts för ohälsa eller olycksfall. Arbetsgivaren har även arbetsmiljöansvaret för frivilliga/volontärer som utför arbetsrelaterade uppgifter. Arbetstagaren har också ett aktivt ansvar att medverka till att arbetsmiljön blir bra.

Arbetsmiljöverkets nya föreskrift om organisatorisk och social arbetsmiljö trädde i kraft den 31 mars 2016. Arbetsgivaren ska bland annat se till att krav och förväntningar i arbetet är i balans med tillgängliga resurser och att chefer och arbetsledare har kunskap om hur man förebygger ohälsosam arbetsbelastning och kränkande särbehandling.

Varför ska jag gå kursen?
Såväl ekonomiskt som personellt är det av vikt att arbeta för ett hållbart arbetsliv, att stress hanteras så att den inte blir skadlig, att kränkande särbehandling förebyggs och att det finns bra rutiner för att hantera frågorna. Vi ger dig konkreta verktyg till hjälp i din vardag.

Föreläsare
Rebecka Stendahl, rådgivare IDEA
Rebecka är utbildad jurist och arbetar som rådgivare och förhandlare på IDEA. Tidigare arbetade hon på en förvaltningsdomstol där hon också var fackligt aktiv.

Detaljer

Datum:
13 september, 2016
Tid:
18:00 - 21:00
Evenemang Kategori:

Plats

Kockum fritid
Västra Varvsgatan 8, 2 vån
Malmö,
+ Google Map

« All Evenemang