Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Få koll på civilsamhället – regionala kartläggningar för förändring

20 mars, 2018 kl. 10:00 - 13:00

Välkommen till en livestreaming från en halvdagskonferens om kartläggningar över civilsamhället.

Plats för livestreamingen är Nobelvägen 21. I anslutning till detta bjuder vi på en lättare lunch, som i grunden blir vegetarisk. Därför behöver vi få information om det är något vi behöver tänka på kring det.

Anmälan sker till Mikael Johansson, mikael@mip.org.se, 0729-99 83 77 senast 14/3.

Din verksamhet är en del av den stora svenska idéburna sektorn, med dess myller av föreningar, kooperativ, samfund och stiftelser. En sektor som fyller många viktiga funktioner i samhället.

Men det saknas ofta överblick av dess omfattning och betydelse både i den offentliga och idéburna sektorn. Genom att tillvarata sektorernas unika värden skapas förutsättningar för alla att bidra i samhällsbygget. Idéburna mervärden handlar om sektorns demokratiska organisering, dess icke vinstdrivna motiv, det ideella engagemanget och småskaligheten.

Program:
10.00  Inledning av Karin Bergelv, verksamhetsledare på Överenskommelsens kansli.
10.15  Presentation av Norrbottens kartläggning. I Norrbotten har Social Ekonomi Övre Norrland (SEÖN) genomfört en kartläggning av civilsamhället för att skapa en överblick av dess verksamheter och samhällsnytta.
Malin Lindberg, forskare med fokus på inkluderande innovation och organisation
Ingvar Rönnbäck, VD ADEP – Another Development Perspective AB och ordförande för Another Development Foundation
11.15  Presentation av Skånes kartläggning. På tio år har idéburen sektor i Skåne växt med nästan 30 procent sett till antalet registrerade organisationer. Idag anställer sektorn i Skåne över 25 000 personer och har en omsättning på över 17 miljarder kronor. Då är alla miljontals ideella arbetstimmar inte ens inräknade.
Tora Törnquist, verksamhetsutvecklare NÄTVEKRET – Idéburen sektor Skåne Christoph Lukkerz, regional strateg NÄTVEKRET – Idéburen sektor Skåne
12.00  Hur tar vi erfarenheterna vidare? Gemensam diskussion med dagens talare och åhörarna om hur kartläggningar av civilsamhället kan bli relevanta i olika sammanhang, lett av Karin Bergelv.
12.30  Lunchmingel med lättare förtäring fram till 13.00.

Detaljer

Datum:
20 mars, 2018
Tid:
10:00 - 13:00
Evenemang Kategori:

Arrangör

KompetensCenter Idéburna Malmö

Plats

KompetensCenter
Nobelvägen 21
Malmö,
+ Google Map

« All Evenemang