Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Fördjupad omvärldsanalys – två tillfällen

21 mars, 2018 kl. 09:00 - 12:00

Dessa tillfällen bygger vidare på den mer övergripande presentationen av omvärldsanalys och omvärldsanalytiska arbetssätt som har getts under föregående terminer.

Vi kommer nu att gå närmare in på din egen organisation och tillsammans undersöka hur organisationens behov och resurser kan komma till uttryck i en plan för omvärldsanalys.

Vid det första tillfället (21 mars) kommer vi att inleda med att deltagarna får besvara och diskutera en enkät om den egna organisationen, kopplat till en s.k. swot-analys, som identifierar organisationens styrkor, svagheter, hot och möjligheter. Därefter introduceras en anpassad modell av en mer komplex omvärldsanalytisk metod som kallas World Mapping, och deltagarna får med sig en uppgift att ta ”hem” och arbeta med till nästa tillfälle.

Vid det andra tillfället (17 maj) kommer detta att följas upp, och tillsammans utformar vi – baserat på de olika steg som World Mapping-metoden innehåller – en plan för organisationernas fortsatta arbete med sin omvärldsanalys.

I detta steg av lärandet om omvärldsanalys är det extra viktigt med kontinuitet, och därför ber vi er boka in och anmäla er till båda tillfällena. En klar fördel är också om ni kan delta med flera personer från samma organisation/förening. Detta eftersom ni bör vara flera som diskuterar, bidrar med olika perspektiv och kan dela lärprocessen tillsammans.

Föreläsare
Jonas Alwall, lektor i Internationell migration och etniska relationer på Urbana studier, Malmö universitet. Han var aktiv i utvecklandet av kandidatprogrammet Mångfaldsstudier på högskolan och genomförde där kursen Omvärldsanalys för mångfaldsarbete.

Inbjudan med länk till anmälan har skickats ut till personer/föreningar som har deltagit tidigare.

Detaljer

Datum:
21 mars, 2018
Tid:
09:00 - 12:00
Evenemang Kategori:

Arrangör

KompetensCenter Idéburna Malmö

Plats

KompetensCenter
Nobelvägen 21
Malmö,
+ Google Map

« All Evenemang